четвер, 10 грудня 2020 р.

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ БАТЬКІВ👨👩‍🦱🖐


Одним з основних пріоритетів розвитку сучасної освіти є забезпечення рівних прав на освіту для всіх дітей, у тому числі для дітей з особливими освітніми потребами, дітей з інвалідністю, дітей з інших соціально вразливих груп.
10 грудня 2020 року в КЗ «Кам`янсько-Дніпровська ЗОШ I-III ступенів №3” для батьків було проведено семінар-практикум з теми «Індивідуальна та інклюзивна освіта в закладі освіти». На семінар-практикум були запрошені батьки, діти яких навчаються в інклюзивних класах та на індивідуальній формі навчання. Наша громада під керівництвом міського голови Володимира Антоненка та відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради, під керівництвом Маріанни Вакули приділяють велику увагу освіті дітей цих категорій. В нашому закладі відкрито два класи з інклюзивним навчанням. Інклюзивне навчання (від англ. inclusion – включення) – це система освітніх послуг, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього закладу, а також її соціалізацію та інтеграцію у суспільство. Жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх, культурних і соціальних процесів – це головне завдання нашого закладу. Вчителі та асистенти вчителів інклюзивних класів краще розуміють індивідуальні особливості учнів. Для цього вони оволодівають різноманітними педагогічними методиками, що дає їм змогу ефективно сприяти розвиткові дітей з урахуванням їхньої індивідуальності.
Інклюзивна освіта є підходом, який допомагає адаптувати освітню програму та навчальне середовище до потреб учнів, які відрізняються своїми навчальними можливостями.
Заступник директора з навчальної роботи Алла Коптєва обговорила з батьками питання освіти дітей інклюзивних класів та дітей, які навчаються на індивідуальній формі навчання. Разом с батьками опрацювали індивідуальні траєкторії розвитку дітей. Асистент вчителя Ольга Солоп більш детально зупинилась на питаннях навчання та соціалізації учнів.
Ольга Попльовіна, практичний психолог провела для батьків цікаві арт-терапевтичні техніки під назвою «Ниткографія» та «Краплетерапія».
Наш заклад плану й надалі працювати в даному напрямку та проводити з батьками групові та індивідуальні види робіт.
Валентина Школьна, директор КЗ «Кам`янсько-Дніпровська ЗОШ I-III ступенів №3”

Немає коментарів:

Дописати коментар